AinaHack

El 8 i 9 de novembre a l’Espai Bital (L’Hospitalet de Llobregat). Inscripcions obertes fins al 31 d’octubre.

L’Espai Bital, a l’Hospitalet de Llobregat, acollirà els propers 8 i 9 de novembre l’Aina Hack, una hackató impulsada per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de contribuir a la millora dels serveis públics mitjançant solucions basades en intel·ligència artificial (IA) i de promoure l’ús dels recursos generats pel Projecte Aina per fomentar el català en el món digital. Les inscripcions per participar en la competició ja estan obertes a la web de l’Aina Hack (https://cidai.eu/ainahack/) i els equips s’hi poden inscriure fins al pròxim 31 d’octubre.

L’Aina Hack és una competició en la qual, durant 24 hores ininterrompudes i presencialment, els equips participants hauran de desenvolupar una aplicació amb intel·ligència artificial orientada a resoldre reptes de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Per assolir l’objectiu, hauran d’utilitzar recursos generats pel Projecte Aina, impulsat pel Govern en col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) per fomentar l’ús del català en l’àmbit digital a través d’una IA oberta, transparent i ètica. Els recursos d’Aina estan disponibles a l’Aina Kit, que inclou models de llenguatge i conjunts de dades a disposició dels desenvolupadors de productes i serveis d’IA i tecnologies del llenguatge en català.

Cadascun dels equip participants haurà de resoldre un o més dels reptes següents:

  • Simplificació i accessibilitat de la informació administrativa
  • Assistència virtual i automatització de serveis digitals
  • Inclusió de dialectes del català en serveis digitals
  • Personalització de continguts per a la ciutadania

Es concediran dos premis: un primer premi de 4.000 euros i un segon premi de 2.000 euros.

L’Aina Hack està impulsada per la Generalitat de Catalunya (Secretaria de Polítiques Digitals) en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial Catalonia.AI; organitzada pel BSC-CNS i Eurecat; i compta amb la col·laboració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), el CIDAI, la Fundació i2CAT, Microsoft i NTT DATA.

Més informació a: Aina Hack

17 de September de 2024 | Scientific news |